Музей Гетьманства: Переплетіння часу. Від Трипілля до наших днів (Киев. с 1 окт)


Молоді й талановиті – так можна сказати про трьох сестер з м.Луцьк, які 1 жовтня відкриють виставку своїх картин в київському музеї Гетьманства на Подолі. Молоді художниці з Волині представлять київській публіці серію робіт, в яких відображено настрої, колорит та історичні мотиви, починаючи з часів Трипілля і до наших днів. Глядачі зможуть побачити і трипільських красунь, і козаків з шаблями і сучасних героїв.

«Найбільше любимо малювати людей, — каже 19–річна Ксеня. — Із раннього дитинства я цікавлюся портретами і найохочіше працюю саме в цьому жанрі. Герої моїх картин — знайомі, сестри, цікаві незнайомці, яких бачу навколо. Іноді друзі самі просять їх намалювати, а деколи буває, що побачиш на вулиці людину і розумієш, що хочеш зберегти її образ на полотні. Тоді підходжу і знайомлюся, прошу номер телефону».

Рідна сестра Ксенії, 25–річна Іванна, віддає перевагу скульптурі та промисловому дизайну, виготовляє ляльки в народних убраннях. Однією з найкращих своїх картин дівчина вважає портрет Лесі Українки. "Ми любимо свою історію і культуру, про які можна багато розповідати, і за посередництвом картин також", — каже дівчина.

Їхня двоюрідна сестра Олена Звягінцева, 24 роки, свого часу намалювала голлівудського актора Леонардо ді Капріо. А в березні цього року під час гастролей у Києві американський співак Адам Ламберт отримав у подарунок від волинської художниці свій портрет. "Мрію, щоб світ дізнавався більше про Україну, — пояснює Олена. А портрети малюю, бо хочу пізнавати різні характери".

У картинах сестер відчувається енергетика, образи здаються живими й динамічними, бо вдається поєднати характер, настрій та вишуканий колорит.
Художниці вдосконалюються також у жанрі іконопису. Їхні роботи прикрашають багато волинських храмів та печери у Києво–Печерській лаврі. 

Ксенія Дацюк, Гуцульська осінь
Ксенія Дацюк, Гуцульська осінь

Олена Звягінцева, Водяна німфа
Олена Звягінцева, Водяна німфа

Івання Дацюк - лялька Мавка
Івання Дацюк - лялька Мавка

ArtExpoUA

Комментариев нет:

Отправить комментарий