Музей Кавалерідзе: "НАТЮРМОРТ". Виставка картин об'єднання художників "Новий реалізм"



Неформальне об'єднання художників "НОВИЙ РЕАЛІЗМ" продовжує знайомити любителів і професіоналів мистецтва з новими іменами і картинами, виконаними в реалістичній манері. 

Виставка 13.09 об'єднала не тільки одеських, а й харківських художників. Представлені в експозиції роботи виконані молодими авторами, учнями і самостійними майстрами. У своїх роботах художники спираються на традиції ренесансного мистецтва, що має гуманістичну спрямованість, на роботи майстрів російської, радянської та пострадянської реалістичних шкіл.

Звернення до жанру "натюрморт" не випадкове, це послідовний розвиток концепції "реалізм очима нових художників", ще один привід подумати про школу і традиції, їх роль і місце в сьогоднішньому мистецькому контексті.
На виставці будуть експонуватись дві картина знакових одеських митців –
Віталія Алікберова та Миколи Степанова.

Таким чином, організатори прагнуть показати різноманітність бачення такого традиційного жанру, як натюрморт представниками старшого покоління одеських майстрів і прикрасити експозицію їхніми видатними творами.
Віталій Алікберов - визначний живописець,філософ і митець, вчитель багатьох одеських художників. Більше двадцяти п’яти років викладав в Одеському художньому училищі ім.М.Б.Грекова, засновник школи нового релістичного малюнку в Одесі.

На виставці представили свої роботи: Юлія Грачек, Катерина Білетіна, Ольга Пірумова, Марина Яндоленко, Вадим Суворов, Павел Лисий, Олексій Лучніков, Єгор Дулін, Глеб Мартіросьянц, Василь Йолохов, Ренат Беркуца, Іван Савенко, Артур Ізрайлян, Максим Аксьонов, Володимир Новаковець, Леонід Багрій.


ArtExpoUA

Комментариев нет:

Отправить комментарий