Центрі Курбаса - вечір за участю шведського митця Лейфа Олссона



СУЧАСНА СВІТОВА КУЛЬТУРА. Цикл ПОЕЗІЯ
«Спогади чекають мене»

Запрошуємо Вас 22 листопада о 19:00 у Центр Курбаса на музично-поетичний вечір, присвячений життю та творчості найвідомішого шведського поета, перекладача, піаніста ТУМАСА ТРАНСТРЬОМЕРА.



«До шістнадцяти років я не відчував особливої зацікавленності до літератури, живопис та музика мене цікавили більше. Потім я почав читати класичні та середньовічні хроніки у віршах, захопився шведським імпресіонізмом, пізніше сюрреалістами та модерністами, відкрив французьких сюрреалістів. Ось так й почав писати вірші...Т. Транстрьомер».

Тумас Транстрьомер нагороджений усіма скандинавськими літературними нагородами, а також цілою низкою закордонних, в тому числі премією Петрарки (1981) - найпрестижнішою європейською нагородою за поезію. У 2011 році поет отримав Нобелівську премію в галузі літератури. Тумасу Транстрьомеру тоді виповнилося вісімдесят років. Весь літературний доробок Тумаса Транстрьомера може розміститися у кишені, але його твори залишають незабутнє враження.

У 1990 році внаслідок хвороби поет був частково паралізований й втратив можливість говорити, але це не зупинило його писати – він робив це лівою рукою, не зупинило його грати на роялі – він опанував виконання творів однією лівою...
Тумаса Транстрьомера можна охарактеризувати як містика, хоча він сам про себе каже скромно й трохи іронічно: «Я? Неведимка на службі у всесильної пам’яті»...

У вечорі бере участь драматург, перекладач, режисер, близький друг поета Лейф Олссон (Швеція). Вірші читає Станіслав Сукненко (Україна)Автори перекладів українською – Лев Грицюк, Юлія Мусаковська Україна). Соло на віолончелі - Анна Дацька (Україна).

Вартість квитка – 50 грн.Для студентів – 25 грн.
Продаж квитків перед початком зустрічі.           
Ви можете забронювати квиток:
за посиланням
https://www.facebook.com/events/255751701240033/?ref_dashboard_filter=calendar
за телефонами: +38 (044) 279 12 89, (050) 3852758
e-mail: tickets@kurbas.org.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий