Русский музей - Дневной стационар - столица глазами известных художников


Нетипова ідея галериста Тетяни Калити – поглянути на те, що тебе оточує щодня, як вперше, – зібрала разом відомих українських художників Олексія Аполлонова, Олексія Белюсенка, Світлану Бринюк, Матвія Вайсберга, Юрія Вакуленка, Гліба Вишеславського, Ларису Пішу та Олену Придувалову. 


Корінним киянам запропонували поглянути широко розплющеними очима митця на знайоме з дитинства місто по-новому. Адже разом з іронічною назвою пленеру «Денний стаціонар», крім щоденної роботи на відкритому повітрі, всім учасникам було прописано оздоровчо-надихаючі процедури – екскурсії, відвідування виставок, душевні посиденьки та «сніданок на траві», подорожі по живописних околицях столиці і на дніпровські острови у Каневі, – спрямовані на подолання синдрому мешканця великого міста, руйнування стереотипного уявлення, буцімто в розпал літа жодних культурних подій тут не відбувається, і що в Києві, виходженому за багато років уздовж і впоперек, дивуватися вже нема чому.

Єдина іноземна учасниця пленеру – французька художниця Ізабель Терещенко зі славного меценатського роду - зізнається: «П’яти тижнів перебування в країні, звідки родом мої предки, вистачило, щоб підкорити мене назавжди.»

Полотна, що будуть представлені в експозиції, створені під час або натхненні незабутнім для учасників пленером. Різні за технікою виконання, настроєм, жанрами твори об’єднанні лише однією тематикою: художникам запропонували подумати над тим, що надихає, радує й засмучує мешканців великого міста — словом, розповісти, що кому болить. Отож, місто постало в роботах у різних іпостасях. 



ArtExpoUA

Комментариев нет:

Отправить комментарий