Киев, АртПричал, "Лабіринти сакрального" (6-17 ноября)

Киев, АртПричал, "Лабіринти сакрального" (6-17 ноября)

Вперше в українському арт-просторі християнські ідеї представлені в синтезованій єдності традиційних технік та експериментів, що надають змогу в сучасній подачі відчути актуальність сакральної тематики, до якої сьогодні звертаються митці з усього світу. 

Разом із визнаними митцями – Олексієм Андом, Леонідом Бернатом, Сергієм Марусом, Андрієм Коваленко – свої роботи представлять і молоді українські митці – Микола Кравець, Аліна Потемська, Аліса Темченко, Валерій Козуб, які представляють об’єднання «А-ТРИ», а також Олег Капустін, Роман Петрук, Ірина Заднепряна, Віталій Іщенко, Алія Насирова, Ганна Павленко, Ольга Ткаченко, для яких християнські ідеї – це не просто лейтмотив творчості, а й свідчення внутрішніх, духовних орієнтирів і переконань. Неординарних форм набуває тема сакрального в роботах польського автора Крістофа Соколовські, що експонувались напередодні в рамках «Тижня актуального мистецтва» у Львові, незмінно привертаючи увагу вітчизняного глядача новизною і сміливістю подачі традиційних тем.

Проблеми пошуків божественних смислів у лабіринтах земного буття, осмислення мрій та сподівань, сенсу життя, постають основним лейтмотивом творчих експериментів у цьому проекті. Художники намагаються по-новому представити традиційні символи християнства, створити інтерактивний простір, який новою мовою занурить нас у власні пошуки. Інсталяції, відео-проекції, скульптура, графіка, живопис покликані показати, що сучасна мова та її візуальні прийоми можуть гармонійно презентувати християнські ідеї та створювати синтез із більш традиційними, але індивідуально-новаторськими, художніми творами.
Куратор: Світлана Стоян.


Неділя, 10 листопада, 16:00-17:30
ЛЕКЦІЯ: «СУЧАСНЕ МИСТЕЦТВО та ХРИСТИЯНСЬКІ ЦІННОСТІ» – читає куратор виставки «Лабіринти сакрального», кандидат філософських наук, доцент, директор Арт-центру «ALTER EGO» – Світлана СТОЯН

Киев, АртПричал, "Лабіринти сакрального" (6-17 ноября)

Киев, АртПричал, "Лабіринти сакрального" (6-17 ноября)

ArtExpoUA


3 комментария:

  1. час роботи виставки: щоденно, 11:00-22:00

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. о, вы сотрудница галереи? хотите постоянно публиковать ваши анонсы, шлите мне ваш мейл)

      Удалить
    2. можна. це був самодостатній проект без участі галереї в організаторських питаннях. і надалі ми плануємо вести і інші проекти. мій імейл potemska@gmail.com

      Удалить