Киев, Літературний Салон - улюблені тексти і цікаві співрозмовники


Літературний Салон в МК – це бесіди про літературу між читачами, авторами, експертами й любителями. Улюблені тексти і цікаві співрозмовники, перегляди екранізацій, читки п’єс, музика і живопис в поезії, прозі й драматургії. Це розмови для і про кожного.

Автор і ведуча – Катря Кот


21 січня 19:00
Сучасна українська поезія
120 віршованих хвилин

Українські поети читатимуть авторські вірші і тексти улюблених поетів-класиків ХХ століття. Як перегукується недавнє минуле і свіже сучасне, як звучать знайомі голоси в невідомих інтонаціях та інтерпритаціях, куди ми рухаємося – якщо це таки відбувається і т.д. Потік поезії, голосу, звуку. Імена – незабаром.

28 січня 19:00

Сучасна українська п’єса
Читка п’єси "Літній сум" Андрія Бондаренка

"Спогади мають бути правильні — як і дієта", — говорить герой п’єси «Літній сум» львів’янина Андрія Бондаренка. Цікавий текст, повний роздумів, ретроспектив, ностальгії за культовим кіном, вином, «сігарєтами і віршами в рюкзаку». Тихий плин подій і бесід різко обривається, коли в останньому монолозі стає зрозумілою історія трьох персонажів п’єси. "Минуле-теперішнє" моделюється під мелодію Лани Дель Рей "Summertime sadness" ("Літній сум" з англ.) і хітом Jefferson Airplane "Somebody to Love".

Андрій Бондаренко за освітою доктор філософії (PhD). Працює в Центрі міської історії Центрально-Східної Європи (Львів). Все життя мешкає у Львові (з перервою на навчання у Любліні). "Літній Сум" — перша п'єса, на яку надихнули друзі зі львівського театрального середовища і брак цікавих постановок у Львові. Ідеального читача автор окреслив би як поціновувача одночасно творчості японського режисера Такаші Мііке та радянського драматурга Олександра Вампілова. Про п'єсу та сцену думає, що драма цілком може існувати як окремий літературний жанр, і що її сценічне втілення дуже змінює драматургічний текст і переносить його у зовсім іншу площину сприйняття.
П'єса "Літній сум" брала участь у ІІІ театральному фестивалі "Драма.UA" (шорт-ліст); у фестивалі "Тиждень актуальної п'єси 2012" (20 п'єс, відібраних для читок у рамках фестивалю).
Серед інших зацікавлень автора — електронна музика та хіп-хоп (проект Crush UKU).

Вхід вільний

ArtExpoUA



Комментариев нет:

Отправить комментарий