Запорожье, ДК Кірова - Vołosi Christmas Tour


Кожен концерт польського гурту Vołosi — це заряд життєствердної енергії й радості, що святково-казковими іскорками розлітається від струн їхніх скрипок, віолончелі, контрабаса... Ми запрошуємо вас почати рік натхненно та емоційно, захопивши останні спалахи різдвяного настрою із Vołosi Christmas Tour. 


Учасники гурту Збігнєв Міхалек, Ян Качмажик та Роберт Важут — гуральські народні музики, мешканці гір, де сходяться кордони Чехії, Польщі та Словаччини. Кшиштоф і Станіслав Ласони — випускники музичної академії імені Кароля Шимановського в Катовіце. Тож у потоки балканських, трансильванських і карпатських мотивів Vołosi легко вплітають класичні мелодії європейських композиторів, поєднуючи вишуканість і віртуозність виконання з невимушеністю, спонтанністю та надзвичайною емоційністю. 

Гурт з’явився на європейській сцені після тріумфального виступу на фестивалі Польського Радіо «Нова традиція» у 2010 році. Несподіване поєднання класичних стандартів і фольклорних мотивів так вразило публіку та критиків, що Vołosi здобули одразу три нагороди: Гран-Прі, приз глядацьких симпатій Burza Braw та премію Чеслава Немена. Вже наступного року гурт отримав гран-прі за найкращу world music композицію від Європейської мовної спілки (найбільшої асоціації телерадіомовників у світі). Кількість шанувальників гурту невпинно зростає, і не лише у Польщі, а й у Грузії, Данії, Німеччині, Великобританії. В Україні гурт став справжнім відкриттям міжнародного фестивалю АртПоле’2012, підтвердивши своє визнання аншлаговими виступами у семи українських містах.

Vołosi Christmas Tour охоплює п’ять міст: Харків, Запоріжжя й Алчевськ, які гурт відвідає вперше, а також Київ і Одесу.

ArtExpoUA

Комментариев нет:

Отправить комментарий